Nepal

Nepal är ett av världens fattigaste länder men trots det har regeringen i Nepal gjort mycket för att säkerställa att barnen får en grundläggande utbildning.

Barn

Skolan är obligatorisk men kvaliteten på skolorna och tillgången på utbildning för barn som bor på landsbygden varierar kraftigt. Barnets etnicitet, kön och sociala status påverkar den utbildning som barnet får. De nepalesiska barnen som hamnar utanför skolsystemet har ofta föräldrar som saknar fast arbete. Barnen måste därför hjälpa till med familjeförsörjningen genom att arbeta på risfälten. Om familjen har tillgång till el så är den begränsad till ett fåtal timmar per dag.

Det övergripande målet för Make a Kid Smile i Nepal är att finansiera stipendier så att barn utanför skolsystemet kan få en grundläggande utbildning, årskurs 1 till 12. Det första skolan Make a Kid Smile stiftelsen samarbetade med var ACME Academy. Det är en icke-statlig skola i Nepals huvudstad Kathmandu som för närvarande erbjuder klasser från förskolan till årskurs 8. Ett års undervisning kostar 100-150 amerikanska dollar per barn.