Vår historia

Vår historia tar sin början 2007, under Lena Ramfelts första resa till Nepal. I resan ingick ett besök på en lokal skola som hette ACME Academy i Kathmandu. Hon fick ett storslaget mottagande av eleverna i skolan och blev berörd av deras vardag.

DSC_1211

Tillbaka i Sverige fick Lena senare reda på att två av barnen hon mött inte skulle få fortsätta gå i skolan för att familjen inte längre hade råd att betala terminsavgifterna eftersom deras mamma hade blivit sjuk.  För Lena var det inget svårt beslut att betala dessa två barns terminsavgifter själv.

I maj 2008 tog Lena tog dessutom ett större initiativ och engagerade samhället där hon bor, Sigtuna utanför Stockholm. Invånarna i Sigtuna donerade tillsammans med BRIO och DHL pengar, BRIO byggklossar och undervisningsmaterial som skickades till ACME Academy. Skolbarnen i Kathmandu och Sigtuna ritade teckningar av sin vardag och skickade till varandra. Lärarna vid ACME Academy tyckte byggklossarna var den mest pedagogiska leksak de sett och barnen älskade att leka med dem. Skolor och förskolor i Sigtuna har även skickat annat pedagogiskt material till ACME Academy.

Det hela gav mersmak och Lena kände att hon ville göra ännu mer. Av den anledningen grundade hon stiftelsen Make a Kid Smile år 2009, starkt övertygad om att barn som lär också är barn som ler.

Nu kan du vara en del av detta genom att ge ditt bidrag för ett barns framtid!

lego